Rase
Rase World of Warcrafta PDF Natisni E-pošta
Prispeval Cunninball   
Četrtek, 05 Avgust 2010 14:04

 

Aliansa

Human

 • Perception: Boljše zaznavanje stelthanih igralcev ter mobov.
 • The Human Spirit: Povečan spirit stat.
 • Every Man for Himself: Znebite se fear, sleep, stun in ostalih efektov, ki vam onemogočijo upravljanje vašega lika.
 • Diplomacy: Reputation pridobivate 10% hitreje.
 • Sword and mace specialization: Povečan expertise z one in two-handed sabljami ter macolami.

Kot mlada ter zelo prilagodljiva rasa, so ljudje hitro obvladali umetnost boja, obrti ter magije. Pogum in optimizem sta pripomogla k temu, da so se iz majhnih mest razvila ena najlepših kraljestev na svetu. V vojni ter grozotah tega današnjega sveta se človeška rasa bori za obstoj ter obnovitev stare slave.

 

Dwarf

Včasih so dwarfe zanimala samo bogastva zemlje. Ko pa so slišali o rasi, ki naj bi jim dala življenje na tem svetu pa so se odpravili raziskati skrivnost teh božanskih bitij. Med tem raziskovanjem so se veliko naučili, saj so odkrili mnoge skrivnosti sveta.

 

Night Elf

 • Elusiveness: Zmanjša možnost, da vas sovražniki opazijo, kadar uporabite Shadowmeld ali Stealth.
 • Nature Resistance: Povečan nature resistance lika.
 • Quickness: Zmanjša možnost, da vas zadanejo ranged ali melee napadi.
 • Shadowmeld: Lik se zlije s sencami ter zmanjša možnost, da ga sovražniki opazijo. Traja do prekinitve. Ne ponastavi threata na sovražnikih.
 • Wisp Spirit: V smrti lik zavzame formo Wispa, kar mu omogoči 75% hitrejše premikanje.

Pred več kot deset tisoč leti so night elfi ustanovili velikansko kraljestvo, vendar pa jih je njihova nespametnost pri uporabi magije zapeljala v propad le-tega. Polni obžalovanja so se umaknili v gozdove Azerotha, ter ostali tam vse do drugega prihoda njihovih največjih sovražnikov (The Burning Legion). Brez oklevanja (ter izbire) so se zopet začeli boriti za svoje mesto v svetu.

 

Gnome

Čeprav majhni, so gnomi svoje mesto v zgodovini našli zaradi svoje inteligence. Njihovo nekdanje kraljestvo, podzemni Gnomeregan, je bil pravi biser parne tehnologije, vendar so ga morali zaradi invazije troggov zapustiti. Sedaj pa so združili moči z dwarfi ter alianso, ter se skupaj borijo za premoč v Azerothu.

 

Draenei

Po tem, ko so bili pregnani iz domačega Argusa, so se pred Burning Legion zatekli na svet imenovan Draenor, ki so si ga delili z šamanističnimi plemeni orkov. Čez čas je legija skozi korupcijo orkov skoraj iztrebila raso draeneiev. Nekaj srečnežem je uspelo pobegniti na Azeroth, kjer so zaveznike v boju proti sovražnikom našli v aliansi.

 


 

Horda

Orc

 • Axe Specialisation: Povečan expertise z one in two-handed sekirami.
 • Blood Fury: Povečan attack power ali spell power.
 • Command: Škoda, ki jo zadajajo igralčevi peti povečana za 5%.
 • Hardiness: Trajanje stunov zmanjšano za 15%.

Orki so prišli iz planeta imenovanega Draenor. Mirna rasa z šamanističnimi načeli je bila zasužnjena iz strani goreče legije, ter prisiljena v vojno z ljudmi iz Azerotha (humans). Orki so po dolgem času vendar ušli vplivu demonov ter si priborili svobodo. Kljub temu pa se še vedno borijo za svojo čast v neprijaznem Azerothu.


Undead

Sedaj, ko del undeadov več ni pod kontrolo Lich Kinga, so se odločili, da ga umaknejo s prestola. Pod vodstvom mične Sylvanas, ki jo žene želja po maščevanju so se obrnili proti svojim nekdanjim zaveznikom, ljudem. Ne le to, celo sedanji hordovski zavezniki jim ne pomenijo nič drugega kot orodje pri izpeljavi njihovih načrtov.

 

Tauren

Taureni se neumorno trudijo obdržati naravno ravnovesje, ob tem pa ne pozavljajo na svojo boginjo, ki ji pravijo "The Earth Mother". Ko so jih napadli agresivni kentavri, so bili taureni tik pred izumrtjem, dokler niso srečali orkov. Te so jim pomagali premagati kentavre, v zameno pa so se taureni brezpogojno zaobljubili Thrallovi hordi.

 

Troll

 • Beast Slaying: Škoda, ki jo igralec zadaja beastom povečana za 5%.
 • Berserking: Poveča attack ter casting speed lika za 20%. Trajanje 10 sekund.
 • Bow & Throwing Specialization: Critical hit chance z loki ter throwing orožji povečan.
 • Da Voodoo Shuffle: Zmanjšano trajanje imobilizacijskih efektov za 15%. Trolls be flippin' out mon!
 • Regeneration: Regeneriranje healtha povečano za 10%. Prav tako se 10% health regeneracije nadaljuje med combatom.

Včasih je bilo njihovo domovanje globoko v pragozdu, ki ga danes poznamo pod imenom Stranglethorn Vale, danes pa naseljujejo južni del Durotarja, kjer pomagajo hordi. Sem jih je popeljal takrat še mlad Thrall, ter jim zagotovil časno mesto v hordi. Kljub vsemu temu pa se deloma še vedno držijo svojih temnih korenin.

 

Blood Elf

 • Arcane Affinity: Povečano znanje enchantinga za 10.
 • Arcane Torrent: Utiša nasprotnike v dometu 8 yardov ter igralcu vrne nekaj mane. Če je žrtev spella NPC, bo njegovo castanje interruptano za 3 sekunde.
 • Magic Resistance: Zmanjša možnost, da bo lik zadet z spelli.

Pregnani vilini so dolgo nazaj ustanovili kraljestvo Quel'Thalas, ter magični Sunwell. Čeprav so bli ojačani zarad moči tega vodnjaka, so bili tudi vedno bolj odvisni od njegove magije. Ko je Arthasova vojska undeadov uničila Sunwell ter skupaj z njim večino high elf populacije, so se v spomin na svoje padle brate in sestre preimenovali v Blood Elves. Dandanes ta rasa išče nov vir magične energije, ki bi zadostila njihovo odvisniško potrebo.

Zadnjič posodobil Četrtek, 05 Avgust 2010 14:46
 


Cataclysm is a trademark, and World of Warcraft and Blizzard Entertainment are trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment, Inc. in the U.S. and/or other countries.

This site is in no way associated with Blizzard Entertainment

Valid XHTML & CSS

Design by: game-template - Izdelava spletne strani Tomyco d.o.o.