Izročilo
LEGENDE AZEROTHA - Vladarji elementov PDF Natisni E-pošta
Prispeval Vegos   
Sreda, 19 Januar 2011 17:03

 

Vsak izmed štirih elementov ima svojega voditelja, in ti so bili svoj čas najbolj zaupni služabniki Starih bogov, njihova naloga je bila držati svet v konstantnem kaosu. Ko so Titani porazili Stare bogove, so bili premagani tudi gospodarji elementov, ki se tako lahko v Azerothu prikazujejo le v šibkejših inkarnacijah, medtem ko so v svoji domači sferi še vedno vsemogočni. Z vrnitvijo Deathwinga so se razmerja moči med elementi spremenila, prav tako pa njihovi odnosi - medtem ko so bili nekdaj vsi elementi v boju z ostalimi tremi, sta dva izmed gospodarjev sedaj prisegla zvestobo Deathwingu.

Štirje elementi

Gospodarji elementov v Azerothu so:

  • Al'Akir, gospodar vetra
  • Therazane, kamnita mati
  • Ragnaros, ognjeni gospodar
  • Neptulon, lovec valov

 

Al'Akir in Ragnaros sta zaveznika Deathwinga, medtem ko se Neptulon in Therazane borita proti njemu.

Zadnjič posodobil Sreda, 19 Januar 2011 17:04
 
LEGENDE AZEROTHA - Khadgar PDF Natisni E-pošta
Prispeval Vegos   
Sobota, 18 December 2010 16:23

Khadgar, visoki mag Kirin Tora

Nekdanji Medivhov vajenec. Vrhovni poveljnik odprave Alianse, ki je odšla v orkovski svet Draenor. Predvidoma mrtev.

Nihče ni še nikdar tako nesebično odkorakal v srce vojne in magije. Želimo ti vse dobro, pogumni popotnik, kjerkoli že si.

-Antonidas, visoki mag Dalarana

 

Khadgarjev kip v Dolini herojev

 

Khadgar je eden najmogočnejših smrtnih magov, ki so kdaj živeli, med smrtniki mu po magični moči morda pride blizu Jaina Proudmoore, in nihče drug. il je vajenec zadnjega varuha Tirisfalskega reda, Medivha, in eden izmed najbolj legendarnih junakov Alianse v drugi vojni in konfliktu na Draenorju. V jeziku dwarfov njegovo ime pomeni "zaupanje", kar je zanimivo, saj Medivhovo ime v jeziku visokih vilinov pomeni "varuh skrivnosti".

Medivhov vajenec v Karazhanu je Khadgar postal že pri 17 letih. V začetku si ni mislil, da je Medivh kaj več, kot je izgledal - moder in dobrosrčen, čeprav rahlo ekscentričen čarovnik, a kmalu je ugotovil, da je bil Medivh v resnici varuh Tirisfalskega reda, skrivnostne organizacije, katere namen je bil zagotoviti, da svetu demonska legija Sargerasa, temnega titana, ne povzroča težav. Ni trajalo dolgo, ko je Khadgar tudi ugotovil, da je z njegovim mojstrom nekaj zelo narobe, a seveda si ni mogel misliti, da je bil Medivh pod Sargerasovim vplivom.

Zadnjič posodobil Sobota, 18 December 2010 20:13
 
ZGODOVINA DWARFOV - Vojna treh kladiv PDF Natisni E-pošta
Prispeval Vegos   
Četrtek, 16 December 2010 15:29

Nekoč je obstajal le en, glavni klan dwarfov, ki je živel v Ironforgeu. Pod njim so obstajali trije klani, ki jih poznamo danes - Bronzebeard, Wildhammer in Dark Iron. Dokler je živel visoki kralj Modimus Anvilmar, so bile napetosti med tremi klani dokaj prebavljive, a vse se je spremenilo po Anvilmarovi smrti. Takrat so se vsi klani začeli boriti za prevlado, in to je pripeljalo do izbruha neke vrste državljanske vojne med dwarfi, ki je trajala leta in leta, poznana pod imenom "vojna treh kladiv" (War of the Three Hammers). Iz tega konflikta so kot zmagovalci izšli Bronzebeardi, in pregnali tako Wildhammerje kot Dark Irone iz Ironforgea.

Ironforge

Wildhammerji so se umaknili na sever, v Dun Algaz in prenovili lastno prestolnico, Grim Batol. Dark Ironi poraza niso prenesli tako dobro, in nekaj let po tem, ko so postavili svoje mesto v gorah Redridge - njihov vodja, čarovnik-kralj Thaurissan ga je poimenoval po sebi - so se odločili vrniti udarec, in tako se je vojna treh kladiv nadaljevala.

Zadnjič posodobil Petek, 17 December 2010 14:40
 
GLEDALIŠČE - Vrček Piva PDF Natisni E-pošta
Prispeval Aorn   
Torek, 14 December 2010 14:37

Dan se je počasi spemninjal v noč in vrvež po ulicah Stormwinda se je postopoma zmanjševal. Iz minute v minuto je mesto postajalo vedno tišje ko so se prebivalci Stormwinda ter številni trgovci in popotniki umaknili v gostilne na zadnji vrček piva preden gredo spati. Nič drugače ni bilo v gostilni pri Prašičku in Piščalki v staremu predelu mesta kjer je vsakogar ki je prestopil duri pozdravila bujna natakarica in prepravile so ga arome po sveži pečenki in številnih pijačah katere so gostje pridno pili. Trubadurji so glasno prepevali pesmi o junakih in ljubezni ter nekateri gostje so že v ritmu plesali tako kot jim srce veleva in kot je njih navada.

Pri ognju je ves zaprašen in utrujen je sedel star moški  in mirno opazoval dogajanje v gostilni. Gostje so prepevali, se mastili z pečenko in popivali tako velike količine piva da bi še marsikaterega škrata postavile v zadrego. Ko mu je natakarica prinesla skledo vroče juhe ter kruha je moški lačen kot volk planil nad hrano in si jo z okusom privoščil. Ah končno tople hrane in udobnosti, si je mislil; po vseh teh dneh prestanih na cestah in v gozdovih Elwynna v službi Stormwinda si pa lahko le privoščim, saj sem si zaslužil.

Ob premisleku na dolžnost se je spomnil razpisa na tabli v Westfall na kateri je kralj pozival vsakogar željnega dogodivščin in bogastva da naj se odpravi v nevarne Deadmines in tam premaga zlobne tolovaje kateri ropajo in napadajo kraljestvo ljudi. Vedoč da sam ne more biti kos nalogi se je moški odpravil v Stormwind in se napotil v gostilno pri Prašičku in Piščalki kjer tako kot vsi popotniki dobro vedo se vedno dobi nekoga kateri je pripravljen za čast in lahek denar tvegati življenje.

Zadnjič posodobil Torek, 14 December 2010 15:12
 
Lordaeron PDF Natisni E-pošta
Prispeval 84751   
Četrtek, 16 September 2010 15:29

Lordaeron je kontinent kjer je bilo ustanovljeno kraljestvo ljudi Lordaeronski imperij. Ime prihaja iz treh najpomembnejših jezikov Alliance kjer lorn pomeni deželo daer pomeni ljudje in ronae pomeni v miru. Prestolnica Lordaerona se prav tako imenuje Lordaeron. Sestavljalo ga je sedem kraljestev ki so se združile pri propadu Arathorja. Lordaeronu so vladali Menethil ter ponudili zaklonišče ljudem iz Stormwinda, ki je bil uničen med prvo vojno. Skozi drugo vojno je Lordaeron povezal Alliance v boju proti Hordi. V tretji vojni pa je bil skoraj popolnoma uničen s strani Scorgea. Sedaj pa je ozemlje razdeljeno med Foraskeni Scorgei in nekaterimi ljudmi, ki so pripadniki Argent Dawna in Scarlet Crusadea.

 


Zadnjič posodobil Petek, 17 September 2010 09:29
 
LEGENDE AZEROTHA - Stari Bogovi PDF Natisni E-pošta
Prispeval Aorn   
Torek, 07 September 2010 09:26

Pozdravljeni, zaradi šolskih in delovnih obveznosti sem imel bore malo časa za se posvetiti Azertohu ampak zadaj ko malo lažje diham in ko so težji izpiti šli mimo bom se malo razpisal. Zadnjič smo v Legendah Azerotha spoznali Titane, stvaritelje vesolja, številnih ras in samega Azerotha, danes pa bomo brali o njihovih največjih sovražnikih Starih Bogovih. Old Gods kot so poimenovani v igri so bitja kaosa, primordialnih sil, gospodarji elementov in temnih skrivnosti ter tudi glavni nasprotniki v bližajočemu se Cataclysmu.

Zadnjič posodobil Torek, 07 September 2010 09:35
 
Arthas Menethil PDF Natisni E-pošta
Prispeval 84751   
Sreda, 01 September 2010 09:34

ARTHAS MENETHIL-LICH KING


Arthas Menethil,princ Lordaerona in vitez srebrne roke se je rodil kralju Terenasu Menethilu II in je bil prestolonaslednik. Učil se je za paladina od Utherja in imel razmerje z Jaino Proudmoore.

Kljub njegovim obetavnim začetkom pa je Arthas postal eden izmed najmogočnejših in najzlobnejših osebkov, ki so kdaj koli obstajali v svetu Azerotha. Ob prisvojitvi meča Frostmourne je postal death knight. Vodil je Scourge pri uničenju Lordaerona in se združil z Lich kingom.

Vladal je kot dominantna osebnost Lich Kinga mnogo let. Arthas je bil poražen v boju z pustolovci Alliance in Horde ki so se mu zoperstavili v raidu Icecrown Citadel.

Zadnjič posodobil Nedelja, 12 September 2010 07:52
 
LEGENDE AZEROTHA - Titani PDF Natisni E-pošta
Prispeval Aorn   
Torek, 24 Avgust 2010 15:20

Pozdravljeni bralci in bralke ter dobrodošli v novi rubriki Izročila poimenovani Legende Azerotha. Ker je zgodovina Warcrafta dolga in zapletena se bom potrudil vam predstaviti kako sta se Azeroth in Outland razvila tekom tisočletij, katere sile so oblikovale ta dva svetova ter kateri so bili junaški posamezniki kateri so se vpisali med same legende Azerotha. Ker za razumevanje bogatega izročila Warcrafta je potrebno določeno predznanje vam bom tukaj iz rubrike v rubriko pripravil temelje za poznavanje Azerotha in posledično vam pomagal do veliko boljše igralne izkušnje ter večjega doživetja World of Warcrafta. Torej nahrbtnike na rame, knjige s čarovnijami v roke ter meč ob strani, pred nami je dolga in nevarna pot. Le z poznavanjem naših nasprotnikov, zaveznikov, ostalih kultur in ras bomo imeli prednost, nevarnost ne leži v ostrini nasprotnikovega meča ali zahrbtnemu uroku temveč v neznanju, tako da tukaj sem da vas vodim po poti znanja.

Zadnjič posodobil Torek, 24 Avgust 2010 15:39
 
GLEDALIŠČE - Osnove Roleplaya PDF Natisni E-pošta
Prispeval Aorn   
Četrtek, 19 Avgust 2010 12:22

Pozdravljeni bralci wow.si in dobrodošli v rubriki Gledališče. Kot nam že samo ime rubrike pove bomo v tukaj brali kako se »nastopa« na roleplay relamih in skupaj spoznali čudoviti svet igranja vlog. Ker pri igranju vlog iščemo oporo v izročilu Warcrafta in burni zgodovini Azerotha bo ta rubrika spadala pod sekcijo Izročilo kjer vam bo vsakič dostopna za vpogled.

Zadnjič posodobil Četrtek, 19 Avgust 2010 13:55
 
Deathwing the Destroyer PDF Natisni E-pošta
Prispeval Aorn   
Sreda, 11 Avgust 2010 16:30

 

Pozdravljeni bralci in bralke rubrike Izročilo. Kot se za otvoritev spodobi sem si zadal nalogo da opišem tistega strašnega strašnega zmaja kateri nas vsakič pozdravi ko se prijavimo na ta portal. Zmajčku je ime Deathwing in kot samo ime že pove si ne moremo obetati dobrih dejanj ter nabiranja marjetic v družbi tega zmaja.

 

Zadnjič posodobil Sreda, 11 Avgust 2010 16:41
 


Cataclysm is a trademark, and World of Warcraft and Blizzard Entertainment are trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment, Inc. in the U.S. and/or other countries.

This site is in no way associated with Blizzard Entertainment

Valid XHTML & CSS

Design by: game-template - Izdelava spletne strani Tomyco d.o.o.