Ex-gymi v Sloveniji

Pri Nianticu so pri izdelavi Pokemon Go dolgo razmišljali o tem kako bi v igro pripeljali legendarne pokemone. To se je na koncu tudi zgodilo z implementacijo raidov. Ti so se pojavili takrat, ko so spremenili način bojevanja v telovadnicah in pobiranju zlatnikov. Vendarle pa se nekateri legendarni pokemoni niso nikoli pojavili na raidih. Med temi sta bila tudi Mewtwo in Mew. Končno je Mewtwo prišel k uporabnikom skozi sistem ex-povabil, Mew pa po 8 uspešno opravljenih korakih nalog profesorja Willova za mitično odkritje.

Medtem, ko so si nekateri napolnili žepe z Mewtwoji, ker so pridno raidali in dobivali povabila na ex-raide, so drugi uporabniki ostali brez. Misleč, da morajo delati raide samo na 5. stopnji (tier 5), ker so jih delali na napačnih gymih ali sploh nič od tega in so čakali, da bodo padli z neba. Včasih pa se je z njimi morda poigral random ali pa Niantic s kakšno vrstico kode. No, sedaj, ko so na voljo na raidih vsepovsod, se jih bodo lahko naužili prav vsi. Vendar pa se sistem ex-passov s tem ni končal – le malce se je spremenil – spremenil pa se je tudi Pokemon, ki ga bomo lovili.

Ex-raid Pokemon je sedaj Deoxys

Deoxys je novi raid boss, ki se bo pojavljal na ex-raidih. Nadomestil je Mewtwoja, ki je bil ex-raid boss do sedaj. Deoxys je psihični tip pokemona, z oznako DNA pokemon.

Deoxys opis

Pozna 2 hitra (fast) udarca in 3 specialne (charged).

Hitra udarca:

 • Psihični (psychic) Zen Headbutt
 • Pretepaški (fighting) Counter

Specialke:

 • Psihični (psychic) Psycho Boost
 • Električni  (psychic) Zap Cannon
 • Normalni (normal) Swift

Najtežje ga je premagati, če ima udarec Counter, predvsem ker ima večina igralcev za nasprotnike nastavljene Tyranitarje. Psihični udarci niso tak problem, takrat se le izogibajte uporabi Gengarja.

Counter za Deoxys

Najboljši nasprotniki za Deoxysa so: Mewtwo, Tyranitar, Gengar, Absol, Banette

Gengar in Sharpedo sta zelo občutljiva in bosta hitro padla, tako da v tem primeru lahko uporabite tudi splošne napadalne Pokemone z visokim DPSjem, npr. Dragonite, Salamence ali Rayquaza (ki pa tudi ni vzdržljiv), če ste jih seveda konkretno nadgradili.

Vremenski vplivi

Izboljšanje statistik glede na vreme (weather boost) vpliva tako na Deoxysa, kot tudi na napadalce, zato bodite pozorni na vreme.

 • Delno oblačno (partly cloudy) – pridobi Deoxys (če ima Swift)
 • Oblačno (cloudy) – pridobi Deoxys (če ima Counter)
 • Deževno (rainy) – pridobi Deoxys (če ima Zap Cannon, pa tudi Pinsir in Scizzor, ker imata Bug udarce)
 • Megla (For) – pridobijo napadalci Tyranitar, Absol, Sharpedo in Houndoom, ker imajo Dark udarce, pa tudi Gengar in Banette, ker imata pa Ghost udarce.
 • Veter (windy) – pridobi Deoxys s psihičnimi udarci (Zen Headbutt, Psycho Boost) ter Mewtwo (Psycho Cut, Confusion)
 • Sonce in Sneg – ne profitira nihče

Ex-raid pass lahko dobite in delite

Novo vstopnico za ex-pass lahko pošljete tudi prijateljem! Če si torej želite, da bi z vami na ex-raid prišel nekdo, ki ni imel časa raidati in ni dobil povabila, ga lahko sedaj povabite. Omejitve:

 • povabilo lahko pošljete naprej samo za isti raid, kjer ste sami prejeli povabilo
 • prijatelj, ki mu pošljete povabilo mora biti vaš ultra ali best friend
 • povabite lahko samo enega prijatelja na eno vstopnico

Ex-gymi v Pokemon Go so označeni

Odslej so ex-gymi označeni in sicer imajo v desnem zgornjem kotu oznako, da gre za “ex-gym”. Naredite torej na takšnem gymu raid in zelo verjetno je, da boste dobili povabilo na ex-raid.

Post Author: admin