Ex-gymi v Sloveniji

Pri Nianticu so pri izdelavi Pokemon Go dolgo razmišljali o tem kako bi v igro pripeljali legendarne pokemone. To se je na koncu tudi zgodilo z implementacijo raidov. Ti so se pojavili takrat, ko so spremenili način bojevanja v telovadnicah in pobiranju zlatnikov. Vendarle pa se nekateri legendarni pokemoni niso nikoli pojavili na raidih. Med […]

Pokemon GO razdalje

Ena od novejših medalj je razdalja, ki se ustvari z menjavo pokemonov. Tako lahko zamenjate pokemona, ki ga je vaš prijatelj ujel denimo v Puli, vi pa svojega v Ljubljani in razdalja med njima je denimo 130 kilometrov. Pri tem boste dobili za nagrado več bombonov, kot če bi zamenjali dva pokemona, ki ste ju oba ujela v isti soseski. Ker boste Pokemona, ki ima nizek IV verjetno tako ali tako vrgli stran, se ga torej splača vedno zamenjati. Kaj lahko s tem pridobite?

Nagrade ob menjavi – lucky Pokemon

Pokemon bo po menjavi dobil novega lastnika, na dnu se zapiše kdo je bil prejšnji lastnik in kdaj je bila menjava opravljena. Zamenjanega pokemona se potem ne more več menjati, torej vsak pokemon lahko samo enkrat zamenja lastnika.

Continue reading “Pokemon GO razdalje” »

Dnevne naloge Pokemon GO

Dnevne naloge so od pričetka izgledale kot nekaj, kar se bomo hitro naučili, pa smo potem ugotovili, da jih bodo spreminjali na nekaj dni, tednov, kakorkoli pač izdelovalcem igre ustreza. Med triurnimi dogodki so spet drugačne, v glavnem ves čas je potrebno razmišljati kaj bo pravzaprav nagrada – če gre za “neznanega” pokemona. Da se ne bi s tem preveč ukvarjali, razmišljali, brskali po kanalih, kjer so bile že objavljene, bomo imeli tule enostaven arhiv. Tekoče bom dodal, ko se bodo pojavile, če bo to samo tri urni dogodek jih pa pač ne bom. 🙂 Ko pridejo nove, bom zadnjo sličico prilepil na vrh. Če bodo kakšne posebnosti, jih lahko še dopišemo zraven. Seveda poleg teh nalog obstajajo tudi druge, ki vam dajo dodatne žogice, maline, predmete, prah, itd… Ampak pri njih točno vidite kaj boste prejeli za nagrado. Če vas nagrada ne zanima, si nalogo preprosto pobrišite, saj imate lahko naenkrat samo 3 aktivne.

Morda še to – včasih si želite nalogo končati, vendar pokemona ne bi lovili. Preprosto opravite nalogo (claim) in ko kliknete nanjo, vas bo igra preselila v lov na pokemona. Levo zgoraj izberite izhod s klikom na človečka in pokemon se bo spravil na vrh nalog. Tam imate lahko desetine ali stotine neujetih pokemonov, ki jih potem lovite ko imate čas, ko si prižgate lucky egg ali ob kakršnikoli priložnosti pač.

Continue reading “Dnevne naloge Pokemon GO” »

Pokemon GO prijatelji

Novost v Pokemon Go je dolgo pričakovana menjava pokemonov. Ta je prišla šele potem, ko smo dobili možnost, da si v igri dodamo prijatelje.

Zaenkrat je interes večine igralcev, da bi imeli kar največ prijateljev. Tako jim lahko pošiljajo in prejemajo darila ter menjajo pokemone. Tako se “gradi prijateljstvo” in to vam bo dolgoročno omogočalo, da boste s to osebo lahko menjali pokemone in za menjavo plačevali vse manj zvezdnega prahu (stardusta). Za graditev prijateljstva je dovolj, da opravite eno “interakcijo” oziroma sodelovanje na dan. To pomeni, da eden od obeh odpre darilo ali pa se skupaj borita v raidu. Po določenem številu dni, napredujeta v stopnji prijateljstva. Zaenkrat obstajajo 4 stopnje, najvišja pa je Best friends, torej sta najboljša prijatelja in s tem pridobita cenejše menjave ter dodatne žogice po koncu opravljenega raida.

Continue reading “Pokemon GO prijatelji” »

Larvitar – Tyranitar – community day

Pa smo izvedeli – naslednji Pokemon Go community day bo 16. junija 2018, ko bomo lovili Larvitarja. Poleg lovljenja, ki standardno poteka 3 ure (v Sloveniji od 11h do 14h), boste za vsakega ujetega Pokemona v tem času, prejeli kar trikratne izkušnje (3x XP). Ob tem nas čakajo še posebne škatle s predmeti, ki jih boste lahko kupili v zameno za zlatnike, kot vedno pa bodo pasti (lure modules) delovale 3 ure skupaj (najbolje je prvo sprožiti takoj za tem, ko se dogodek prične). Zaenkrat Niantic še ni objavil ali bo na voljo tudi svetleča (shiny) verzija, ampak do sedaj je še vedno bila, tako da jo lahko upravičeno zopet pričakujemo.

Continue reading “Larvitar – Tyranitar – community day” »

Kako izračunati IV v Pokemon GO in kaj je IV?

Pokemon GO bazira na stari igri Pokemon, ki se je dolga leta nazaj igrala na konzoli Gameboy. Od tam so vzeti mnogi podatki o posameznih Pokemonih in tudi statistike pri tem niso izjema. IV je kratica, ki označuje Individualne Vrednosti (Individual Values) posameznega Pokemona. Načeloma so skrite in jih trener po tem, ko je opravil […]

Charmander – charizard – community day

Ker je kar precej vprašanja na temo ali bo specialni udarec Pokemona, ki ga bomo lovili v naslednjem dnevu skupnosti (oh, kako obupno to zveni v slovenščini), sem se odločil, da tole malo podrobneje opišem. In to še preden do dogodka pride – seveda, potem poti nazaj več ni.

Sedaj nam je že jasno, da so community day eventi na voljo enkrat na mesec. To se zgodi v soboto ali v nedeljo, samo upamo lahko, da se ne bo kot pri ex-raidih pričelo dogajati tudi sredi tedna. Dogodek traja tri ure, največkrat od 11h do 14h po slovenskem času in takrat lahko na veliko lovimo vnaprej določenega Pokemona. Do sedaj so bili na tapeti:

  • Pikachu (januar)
  • Dratini (februar)
  • Bulbasaur (marec)
  • Mareep (april)

Vsak mesec torej eden in v maju, točneje v soboto 19.5. bomo lovili Charmandra.

Continue reading “Charmander – charizard – community day” »

Kako izbrati pravega Pokemona za v telovadnico?

Pri telovadnicah, arenah oziroma gymih, imamo dve možnosti. Ali napademo tuje, torej niso v lasti naše ekipe ali pa treniramo svoje. Ko enkrat zmagamo, je telovadnica prosta oziroma bele barve in vanjo lahko vstavimo Pokemona. Če jo treniramo, moramo mesto za svojega Pokemona še napraviti. Kako najbolje trenirati in napadati, si preberite v drugem članku, tokrat pa samo o tem, katerega Pokemona je pametno izbrati, da bo čuval telovadnico in vam, upajte, čimdlje prinašal zlatnike in prah.

Continue reading “Kako izbrati pravega Pokemona za v telovadnico?” »

Od 0 – 40 stopnje v igri Pokemon Go

Cilj igre je postati kar najboljši trener, kar pomeni trener 40. stopnje. Ta je trenutno v igri najvišja možna, poznamo pa kar nekaj iger, kjer so slej ko prej povišali število stopenj, tako da morda kaj takšnega doživimo nekoč tudi pri igranju Pokemon Go. Do 40. stopnje pa je kar daleč. Višjo stopnjo doseže igralec takrat, ko zbere zadostno število izkušenj. Na vsaki stopnji vam v vašem profilu (kliknite na svoj avatar v levem spodnjem kotu) piše, koliko izkušenj ste že nabrali na tej stopnji in koliko je potrebno, da boste prišli na višjo stopnjo. Poglejmo si kaj ima Pokemon trener od tega, da zvišuje stopnje, koliko izkušenj potrebuje, da bo prišel na višjo stopnjo in kako to najhitreje storiti.

Continue reading “Od 0 – 40 stopnje v igri Pokemon Go” »