Larvitar – Tyranitar – community day

Pa smo izvedeli – naslednji Pokemon Go community day bo 16. junija 2018, ko bomo lovili Larvitarja. Poleg lovljenja, ki standardno poteka 3 ure (v Sloveniji od 11h do 14h), boste za vsakega ujetega Pokemona v tem času, prejeli kar trikratne izkušnje (3x XP). Ob tem nas čakajo še posebne škatle s predmeti, ki jih boste lahko kupili v zameno za zlatnike, kot vedno pa bodo pasti (lure modules) delovale 3 ure skupaj (najbolje je prvo sprožiti takoj za tem, ko se dogodek prične). Zaenkrat Niantic še ni objavil ali bo na voljo tudi svetleča (shiny) verzija, ampak do sedaj je še vedno bila, tako da jo lahko upravičeno zopet pričakujemo.

Larvitar – Pupitar – Tyranitar

Larvitar je dark (temni) in rock (skalnati) tip pokemona. Potrebuje 25 bonbončkov, da napravi evolucijo v Pupitarja in naslednjih 100, da nastane Tyranitar. Glede na to, da je večina kvalitetnega Tyranitarja iskala na raidih (raidi tier 4), pa je velika verjetnost, da vam evolucije sploh ne bo potrebno narediti. Toliko bolje, saj boste za samo nadgrajevanje že tako porabili veliko bonbonov. Seveda se bo to spremenilo v tem eventu, saj boste morali evolucijo narediti natančno v času dogodka, sicer ne boste dobili najboljšega udarca! Tyranitar dobljen na raidu, vam tu ne bo nič pomagal, saj s spremembo udarcev s TMi (tudi med dogodkom) ne morete priti do posebnega udarca.

Tyranitar je na splošno odličen bojevnik, verjetno eden najboljših oziroma najuporabnejših v igri. Čeprav ima tudi sam nekaj težav z občutljivostjo na določene tipe (predvsem pretepaške tipe, torej Fighting), pa je v praksi vseeno zelo priljubljen – hiter, dinamičen in efektiven.

Če spada Tyranitar med tri najboljše rock (skalne) tipe (z njim še Rhydon in Aggron), pa mu družbo med najbolj efektivnimi še vedno delata Dragonite in Machamp. Če izpustimo legendarne seveda.

Tyranitar se v Pokemon Go lahko zaenkrat nauči štiri različne tipe udarcev in sicer: rock (kamniti – Stone Edge), dark (temni – Bite in Crunch), fire (ognjeni – Fire Blast) in steel (kovinski – Iron Tail).

Trenutno pozna 2 različna hitra udarca in 4 različne specialne. Načeloma velja, da je najbolje izbrati hitri in specialni napad istega tipa, vendar je ravno pri Tyranitarju to zelo težko. Vsi napadi pridejo v različnih kombinacijah, razen če se odločite za Bite+Crunch (oba spada v dark type, torej temni tip), vendar je skalnati (rock) udarec Stone Edge pri marsikateremu igralcu bolj priljubljen, ker ima veliko večjo efektivnost (višji DPS). Tukaj se gre predvsem za surovo moč v primerjavi s hitrostjo in agilnostjo.

Z novim udarcem Smack Down, so se stvari še dodatno spremenile. Gre za hiter skalni udarec, s katerim postane Tyranitar najboljši skalni tip v Pokemon GO. Več si preberite v tabeli spodaj.

Kje dobiti Larvitarjeve bonbone?

Možnosti je seveda več. Ko ujamete prvega, je vedno lahko vaš prijatelj in vsakih nekaj kilometrov vam bo prinesel nov bonbon. Je pa ta zelo dolgoročna, ampak vseeno, pametneje uporabiti to možnost, kot pa na sprehod hoditi z golobčki, da bi lahko večkrat delali evolucije (kot da se jih niste že stokrat naveličali) ali z nekim Pokemonom, ki bi ga želeli evolvirati samo za zbirko v Pokedexu.

Lovljenje Larvitarjev v naravi je v resnici precej problematično. Larvitar namreč ne more imeti gnezda, da bi jih tam pričakali, tako da se pojavlja samo v določenih biomih (rock biom), pa še tam zelo redko. V Ljubljani npr. se ga izven kakšnega posebnega dogodka največkrat najde v Tivoliju, včasih tudi na Rožniku, še večkrat na Golovcu, kjer so včasih opazili tudi Pupitarja. Ne vem, če se je v resnici kdaj že pojavil v obliki Tyranitarja.

Naslednja možnost, da bi dobili Tyranitarja so raidi. Tam se jih je nekaj časa lovilo na veliko, saj so dali več bonbonov, povrh vsega, pa so bile njihove statistike višje. Tako kot pri valjenju iz jajca, je najslabši možen IV lahko 10/10/10, vendar boste največkrat dobili boljšega. Na več zaporednih raidih, se vam hitro zgodi, da dobite takšnega z visokim napadom ali celo blizu 100%.

Valjenje iz jajca je tudi možnost kako priti do njega, vendar tam ne morete vplivati na to, kaj se bo iz jajca izvalilo, tako da ste prepuščeni sreči, naključju in predvsem veličastnemu potrpljenju (je kdo pomislil še na trpljenje? ;)).

Zadnja možnost, ki se je pojavila, so dnevne naloge. Za določeno nalogo je nagrada Larvitar, vendar je dobiti točno to nalogo izjemna redkost. Poleg tega je potrebno trikrat vreči Excellent, kar množici igralcev še vedno povzroča težave.

Event je torej najboljši način za hitro pridobivanje bonbonov, saj jih boste v tem dogodku lahko pridobivali tudi 4x hitreje!

Kje je v praksi uporaben Tyranitar?

Praktično povsod! Od nelegendardnih Pokemonov se z njim lahko primerja samo še Dragonite. Ker je rock type, ima dvojno občutljivost samo na pretepače (fighting), kot je Machamp, za vse ostale pa je pravi strup. Tudi, če ga pustite v telovadnici, je lahko precej dober, vseeno pa se večina raje odloči, da ima enega ali dva res dobra Tyranitarja vedno s seboj na raidih, saj gre za vrhunskega napadalca.

Kot skalnati tip (rock) je seveda odličen proti letečim (flying) vrstam, ki jih je res veliko, npr. Lugia, Articuno, Uh-oh, Latios, Latias, Zapdos,… Super se obnese tudi v boju na ex-raidih proti Mewtwo in proti nekaterim psihičnih (psyhic) tipom, ki jih pogosto igralci puščajo v telovadnicah (Gardevoir, Slowking).

Pred dogodkom je torej še nekaj časa, da si naberete rumenih (ultra) žogic in ananasov, da boste vse ujeli s prvim metom in dobivali dvojne bonbone. V treh urah lovljenja, sploh če boste lovili po prestolnici, kjer bo vse tri ure prižganih desetine Pokemon vab (lurov), boste brez težav prišli do vsaj 1000 novih Larvitar bonbončkov.

Razvijte Larvitarja ali Pupitarja med eventom

Še vedno se pojavljajo napačne interpretacije! Če med dogodkom razvijete Larvitarja v Pupitarja in potem Pupitarja v Tyranitarja, bo zagotovo dobil novi hitri udarec (ter po naključju eno od specialk). Menjava s pomočjo FAST TM ne pride v poštev! Torej Tyranitar, ki ste ga že naredili v preteklosti, se NE more naučiti Smack down udarca!

Pri tem ni pomembno kdaj med dogodkom ste razvili Pupitarja v Tyranitarja, niti ni pomembno ali ste ga ravnokar ujeli ali pa je z vami že tedne ali mesece. Tyranitar se torej po koncu dogodka NE more naučiti tega udarca, tudi če ste Larvitarja ujeli v času dogodka.

Smack down je zelo dober hiter udarec, pozna pa ga več Pokemonov. Bistven je za Golema in Rhydona, ki sta skalna (rock) tipa, Armaldo (razvije se iz Anoritha) je malce prešibek, Steelix pa postane z njim odličen branilec telovadnic, vendar on ni skalni tip, ampak jekleni. Posledično se drugega skalnega udarca ne bo mogel nikoli naučiti in ne more dobiti niti bonusa.

Smack down je odličen hitri udarec

Tyranitar z udarcem Smack down postane najboljši kamniti Pokemon v igri. V kombinaciji s Stone Edge ima tudi najvišji DPS in bo zagotovo v bojih še večkrat uporabljen. Odličen bo tudi proti legendarnim ptičem, ki se vedno znova vračajo na raide (Articuno, Zapdos, Moltres, Ho-oh).

Tabela torej kaže, da gre za udarec, ki ga preprosto ne smete zamuditi. Če imate že od prej pri sebi kakega Larvitarja, še posebej če ima napad 15 ali vsaj 14, potem evolucijo privoščite njemu. Morda pa kakšnega res odličnega dobite tudi v času eventa.

Post Author: admin