Poleti prihaja Harry Potter Wizards Unite

Potem, ko sta svet osvojili mobilni igri Ingress (2013/2014) in Pokemon Go (2016), je očitno Niantic (izdelali so obe našteti) pripravljen za skorajšnjo izdajo naslednje. Igra naj bi bila na voljo na Google Play in drugih platformah do poletja 2018. O igri sicer še ne vemo veliko, pa tudi sicer nam se verjetno lahko pričakuje, da bodo na samem začetku prisotni klasični porodni krči – beri: sesutje strežnikov zaradi preobremenjenosti, napake (bugi) v igri, goljufije, nejasnosti okoli pravil, neenakopravne možnosti za vse igralce, itd… Ampak prepričani smo lahko, da to od igranja ne bo odvrnilo milijonov igralcev po svetu svetu. Povsem jasno je, da je baza ljubiteljev knjig in filmov o Harry Potterju veliko večja, kot pa je bila pri Pokemonih, pa je že ta igra dosegla neverjetnih 750 milijonov downloadov. V tem trenutku, če prižgete igro, bo z vami po vsem svetu igro igralo približno 6 milijonov ljudi, igra pa na dan prinese povprečno okoli 2 milijona dolarjev dobička. Zadosten razlog, da se investira še v drugo podobno zlato kuro, kajne?

Kaj prinaša Harry Potter: Wizards Unite

Harry Potter: Wizards Unite bodo skupaj izdelali v podjetjih Niantic in Warner Bros Games San Francisco. O igri sicer zaenkrat še ne vemo prav veliko. Obljublja se igranje v realnem svetu, tako kot se naokoli lovi Pokemone, z mobilnim telefonom ali tabličnim računalnikom v roki. Na že obstoječih portalih (iz igre Ingress), na temeljih katerih so zrasli Pokestopi in Telovadnice (gym) v igri Pokemon Go, se bo verjetno pridobili nekatere predmete, kaj pa bomo počeli z njimi, pa še ni jasno. Jih bomo morali nekje uporabiti, sestaviti skupaj, uporabiti na določenih mestih?

V tem trenutku tudi ni jasno ali nam bo igra Harry Potter Wizards Unite omogočila, da si sami izberemo dom v sloviti akademiji bradavičarki. V prejšnjih igrah smo si izbrali samo lik, ne osebe (torej skoraj zagotovo si ne boste mogli izbrati igranja Rona, Hermione ali Harrya), ta lik pa smo skozi stopnje spravili do vse večjih sposobnosti. Verjetno bomo v igri Harry Potter: Wizards Unite prišli do vse več urokov, s katerimi se nam bodo odpirale nove možnosti. Nam bo ekipo izbral klobuk Izbiruh, navaden žreb, naključje prihoda v igro ali pa se bo ta določila na podlagi vaših dejanj, ki jih boste storili na začetku? Tega še ne vemo, prav tako tudi ni jasno, če bo mogoče ekipo kasneje spremeniti. Marsikdo se je namreč do sedaj v prejšnjih igrah soočil ravno s to težavo in si želel po nekaj časa igranja iz določenih razlogov zamenjati ekipo, vendar to ni bilo mogoče.

Proti komu točno se bodo združeni čarovniki v igri Harry Potter: Wizards Unite borili? Verjetno proti zlobnim silam, ki jih bo vodil Mrlakenstein – ali morda tudi proti legendarnim pošastim in drugim nasprotnikom? Si bodo občasno tudi ekipe stale nasproti in se borile za kakšne priboljške, ki bi jim prinesli kak bonus v nadaljevanju igranja?

Harry Potter nas bo spravil na ulico!

Čeprav ne vemo kaj vse bo potrebno v igri početi, pa lahko za začetek nekaj že uganemo – nekaj pa vemo iz kratkega (dobesedno, saj gre vsega za dva stavka dolgo besedilo) napovednika:

  • Harry Potter Wizards Unite bo mobilna igra
  • Med igranjem igre se bomo sprehajali po realnem okolju
  • Interakcija bo mogoča s portali/pokestopi, ki jih poznamo iz iger Ingress in Pokemon Go
  • Na poti bomo našli določene predmete
  • Učili se bomo čarovnij
  • S pridobivanjem izkušenj bomo pridobivali stopnje in pilili čarovnika
  • Razvrščeni bomo po različnih akademijah
  • Na poti bomo srečevali druge igralce
  • Srečevali se bomo z legendarnimi bitji in drugimi karakterji

Če bo Harry Potter Wizards Unite igra za vas verjetno še ne morete vedeti iz tega napovednika, zagotovo pa jo bo vredno preskusiti. Tisti, ki bodo uspešno in potrpežljivo preživeli prve mesece, ko bo verjetno največ težav, bodo lahko v igri uživali tako, kot lahko že skoraj 2 leti igramo Pokemon Go. Spet bo pomembna skupnost in verjamem, da bo ta še veliko večja, kot se je že ustvarila za prejšnje igre.

Na Andoidu sicer lahko v tem trenutku že igrate Harryja Potterja. V priloženem video posnetku si lahko ogledate nekaj izsekov iz igre Harry Potter: Hogwarts Mystery.

Pokemon Go se seveda s tem še ne poslavlja, v tem trenutku smo komaj v 3. generaciji prikupnih bitij in čeprav se površnemu opazovalcu zdi, da se je igra že izpela, je vse več novosti in še vedno desetine milijonov igralcev, dobiček v iztekajočem se letu 2017 pa je dosegel približno 1 milijardo ameriških dolarjev. Jasno pa je, da se bodo zaradi samega koncepta igranja, igralci obeh iger zagotovo srečevali na določenih lokacijah.

Post Author: admin