Klase

Death Knight

Vloga: Melee DPS ali tank

Tip oklepa: Plate

Bivši služabniki Lich Kinga.

Začnejo pri levelu 55.

Kombinira melee boj z spelli, boleznimi ter undead peti. Moč črpa iz run.

Bivši agenti Lich Kinga so se sedaj zaobljubili z Alianso ali hordo. Death Knighti so herojska klasa, kar pomeni, da začnejo svojo pot pri višjem levelu. Svojo moč črpajo iz treh vrst run (unholy, frost ter blood). Za razliko od ostalih melee klas imajo več ranged sposobnosti, poseben poudarek je na boleznih ter undead petih. Kot stat imajo najraje strength za dps ali stamino, kadar tankajo.

Druid

Vloga: Spell DPS, melee dps, healer ali tank

Tip opreme: Leather

Spreminja obliko v živalske forme.

Moč črpa iz mane, jeze ali energije, odvisno od tega, v kateri formi igra.

Druidi so popolnoma mahnjeni na naravo, in se temu-primerno tudi prelevijo v različne oblike, odvisno od vloge, ki jo opravljajo. Balance druidi zadajajo škodo s pomočjo nature ali arcane spellov v formi moonkina, feral druidi lahko tankajo v bear oziroma dire bear formi ter zadajajo melee škodo v cat formi, restoration druidi pa se v obliki drevesa zasadijo v bojišče ter z nature heal-ove-time spelli pomagajo kolegom. Stati, ki jih potrebujejo se spreminjajo glede na vlogo ki jo igrajo (boomkin potrebuje intellect oz. spell power, restoration potrebuje spirit, feral pa agility oziroma stamino, če se odloči za vlogo tanka).

Hunter

Vloga: Ranged DPS

Tip oklepa: Mail

Poudarek na ranged orožjih (puške, loki, …) ter pasteh.

Lahko si izbere poljubnega peta, ki ga bo branil in se boril njemu ob strani.

Odličen za levelanje ter soliranje težjih nalog.

Hunterji se najbolj doma počutijo v divjini, med zvermi, katere jim pomagajo pri opravljanju najtežjih nalog. Večinoma napadajo iz razdalje s pomočjo primernih orožij, če pa njihova tarča pride preblizu jo onemogočijo s pomočjo pasti. Stat, ki ga imajo hunterji najraje je Agility.

Mage

Vloga: Spell DPS

Tip opreme: Cloth

Zadajajo Frost, Fire ali Arcane škodo.

Sovražnike lahko zamrznejo ali polymorphajo. Beeee!

Lahko naredijo hrano ali pijačo ter postavijo portale do pomembnih mest.

Moč črpajo iz mane.

Magi so ikonski čarodejo World of Warcrafta. Prisegajo na intelekt, zato se svojih čarovniških vragolij učijo skozi intenzivne raziskave ter študije. Krhkost nadoknadijo z ogromnim arsenalom ofenzivnih ter defenzivnih sposobnosti, s katerimi lahko uničijo nasprotnika še preden jim pride blizu, ali pa brez težav pobegnejo pred smrtjo. Kot poglaviten stat cenijo intellect oziroma spell power.

Paladin

Vloga: Melee DPS, healer ali tank

Tip oklepa: Plate

Križarski preganjalci zla

Zadaja holy ter melee škodo

Ima obilo defenzivnih spellov

Moč črpajo iz mane.

Paladini so močno okovani branilci pravice ter luči, ki z holy magijo zdravijo rane ter preganjajo zlo. So izredno samozadostni, saj imajo ogromno sposobnosti, s katerimi lahko preprečijo skorajšnjo smrt. Lahko se odločijo za vihtenje two-handed orožij, zdravljenje ali za tankanje z orožjem ter ščitom. Stat, ki jim najbolj koristi je odvisen od vloge, ki si jo izberejo (Intellect za holy paladine, strength za retribution ter stamina za protection).

Priest

Vloga: Spell DPS ali healer

Tip opreme: Cloth

Zadajanje škode z shadow magijo ter ponekod z holy.

Zdravljenje z holy magijo.

Moč črpajo iz mane.

Priesti so izjemno sposobni zdravilci z veliko različnimi spelli za različne priložnosti. Velikokrat pa lahko tudi zadajajo škodo v obliki shadow magije. Priesti največkrat igrajo poglavitno vlogo pri spiritualnem vodenju ljudstva, če je treba tudi na silo. Igralci, ki se odločijo za igranje shadow priesta morajo na svoji opremi imeti intellect, ali spirit, če se odločijo za healanje kot holy ali discipline.

Rogue

Vloga: Melee DPS

Tip oklepa: Leather

Vihti orožje v vsaki roki.

Prisega na stealth, crowd control ter strupe.

Za zadajanje najmočnejših udarcev uporablja “combo točke”.

Za zadajanje škode potrebuje energijo.

Rogui so naravni morilci, ponekod pa jih uporabljajo tudi kot izvidnike. Specializirani so za dual-wield (dva orožja, po eno v vsaki roki), vseeno pa je njihovo najljubše orožje dagger. Svoj plen napadajo iz zasede, tako da se v stealthu pritihotapijo za hrbet ter začnejo napad na nič slutečo tarčo. Njihov najljubši stat je Agility.

Shaman

Vloga: Spell DPS, Melee DPS ali healer

Tip opreme: Mail

Priklicuje moč elementov vode, zraka, ognja ter zemlje.

Uporablja toteme za buffe, healanje ali zadajanje škode.

Na weapone daje začasne uroke (enchante).

Svojo moč črpa iz mane.

Igralci shamanov s pomočjo uročenih orožij ter totemov ojačuje svojo moč ter moč svojih spellov. S pomočjo totemov pa lahko ojača svojo skupino z buffi, ali pa zadaja škodo oziroma zdravi. Ponekod so shamani spoštovani kot spiritualni vodiči svojih plemen ter skupin. Stat, ki ga imajo radi je odvisen od njihove vloge (agility za enhancement ter intellect oziroma spell power za elemental ali restoration shamane).

Warlock

Vloga: Spell DPS

Tip opreme: Cloth

Priklicuje demone.

Poudarek na cursih, drainih ter DoT (Damage Over Time) spellih.

Za posebne sposobnosti uporavljajo takozvane Soul sharde.

Moč črpajo iz mane, posredno iz healtha.

Warlocki so mojstri ognja in sence, torej fire ter shadow magije, s katero zadajajo direktno škodo, ali pa nasprotnike mučijo z DoT spelli. Za ojačanje svojih spellov lahko iz sovražnikove duše napravijo soul sharde. Kadar jim zmanjka mane, lahko uporabijo del svojega healtha, da si napolnijo mano. Medtem, ko se ponedkod v Aliansi warlockov bojijo, so v Hordi ponekod spoštovani kot vodje. Warlocki imajo najraje intellect oziroma spell power.

Warrior

Vloga: Melee DPS ali tank

Tip oklepa: Plate

Ima 3 stance z različnimi prednostmi

Moč vleče iz jeze (rage).

Warriorji so klasični pehotni bojevniki z ščitom ter orožji, ki stremijo k perfekciji bojevanja. Warriorji ob prejemanju ali zadajanju udarcev postajajo vse bolj jezni, nato pa s sproščanjem te jeze nad sovražnikom zadajajo škodo. Igralci se lahko odločijo med vihtenjem dveh orožij, enega velikega orožja, ali pa se odločijo, da bodo v vlogi tanka vihteli orožje ter se branili s ščitom. Večina warriorjev najbolj ceni strength stat, nekateri (tanki) pa preferirajo stamino.

Post Author: admin