Legende Azerotha – Vladarji elementov

Vsak izmed štirih elementov ima svojega voditelja, in ti so bili svoj čas najbolj zaupni služabniki Starih bogov, njihova naloga je bila držati svet v konstantnem kaosu. Ko so Titani porazili Stare bogove, so bili premagani tudi gospodarji elementov, ki se tako lahko v Azerothu prikazujejo le v šibkejših inkarnacijah, medtem ko so v svoji domači sferi še vedno vsemogočni. Z vrnitvijo Deathwinga so se razmerja moči med elementi spremenila, prav tako pa njihovi odnosi – medtem ko so bili nekdaj vsi elementi v boju z ostalimi tremi, sta dva izmed gospodarjev sedaj prisegla zvestobo Deathwingu.

Gospodarji elementov v Azerothu so:

  • Al’Akir, gospodar vetra
  • Therazane, kamnita mati
  • Ragnaros, ognjeni gospodar
  • Neptulon, lovec valov

Al’Akir in Ragnaros sta zaveznika Deathwinga, medtem ko se Neptulon in Therazane borita proti njemu.

Al’Akir

Al’Akir je gospodar vetra, neba, neviht in zraka. Je najšibkejši med štirimi vladarji elementov. Njegova osebnost je kot vreme – nepredvidljiva in kaotična. Danes bo morda najbolj miren in spokojen od vseh, a že jutri bodo morda njegove nevihte sejale razdejanje. A čeprav je najšibkejši, si nihče izmed ostalih treh vladarjev ne drzne napasti Al’Akirja v njegovi domači sferi – njegov način boja je redko direkten, ponavadi le povzroči toliko škode, kolikor zmore, preden se umakne. Seveda opis “najšibkejši med njimi” še zdaleč ne pomeni, da ga je lahko premagati. Kot vladar vetra in neba se lahko spremeni v besneč vihar proti kateremu ima redkokateri smrtnik kaj možnosti, ali pa manjše vrtince pošlje nad svoje sovražnike. Al’Akir je zaveznik Deathwinga in tudi raid boss v Cataclysmu.

Therazane

Therazane vlada zemlji, goram, skalovju in podzemlju. Nekateri preroki verjamejo, da čuti bolečino vsakič, ko se svetu karkoli zgodi in da globoko v sebi joče po uničenju, ki ga je prinesel Deathwing. Izmed štirih vladarjev elementov je Therazane najbolj miroljubna, a odkar je v Maraudonu padla Theradras, ena izmed njenih otrok, je postala precej bolj zagrenjena, nezaupljiva, in sovražna do smrtnikov. Hkrati tudi čuti največjo bolečino v boju z ostalimi elementi – Al’Akirjev veter jo razjeda, Neptulonovi tokovi neumorno mlatijo po njej in Ragnaros jo žge s svojim ognjem. Therazane bi bila čisto srečna, če bi jo ostali samo pustili pri miru in se borili le med sabo. Razjezi se počasi, in nerada se poda v boj, ampak ko se to zgodi, se bo njen sovražnik kaj kmalu znašel zmečkan pod grmado skalovja, ona pa se bo enostavno ugreznila v zemljo in se umaknila. Therazane lahko najdemo v Deepholmu, kjer z njeno pomočjo popravljamo škodo, ki jo je s svojo vrnitvijo naredil Deathwing.

Ragnaros

Ragnaros je vladar ognja in prvi izmed štirih vladarjev elementov, ki je je prikazal v Azerothu po porazu Starih bogov – Ragnarosa je po nesreči priklical čarovnik-kralj Thaurissan s svojimi svetovalci med vojno treh kladiv. Za razliko od ostalih je Ragnaros veliko bolj agresiven in uničevalen, njegov zaščitni znak pa je seveda ogromni kij, ki ga vihti v boju na blizu – Sulfuras. Ragnaros je bil v svoji inkarnaciji v Azerothu že premagan in tako se je moral umakniti nazaj v svojo sfero ognjenega elementa, kjer se pripravlja na nov napad na Azeroth, kot Deathwingov služabnik. Tako kot Al’Akir bo tudi Ragnaros, kot zaveznik glavnega negativca tega dodatka, raid boss v Cataclysmu.

Neptulon

Neptulon je vrhovni vladar oceanov, rek in jezer, in izmed vseh štirih vladarjev elementov najbolj razdražljiv. Kdor vstopi nepovabljen v njegovo kraljestvo, ne bo živel dolgo, Neptulon sam pa tudi zelo rad napada tiste, ki jih ima za šibke – predvsem Therazane in Ragnarosa, saj je voda uničevalna tako za zemljo kot za ogenj. Govori se, da, kadarkoli utone živo bitje z dovolj inteligence, bo njegova duša za večno ostala v Neptulonovem ujetništvu, a Neptulon teh sumničenj ne komentira. Je najmogočnejši izmed vseh štirh gospodarjev elementov in izzivati ga v njegovi sferi pomeni izzivati vso moč, ki jo premore voda, in ki zlahka ubije vsakega lahkomiselnega smrtnika, ki bi si kaj takega dovolil. V Cataclysmu je Neptulon poleg Therazane drugi vladar elementa, ki je Deathwingov sovražnik, srečamo ga lahko na njegovem prestolu, kjer mu pomagamo odbiti napad sovražne nage in sloužabnikov Starih bogov.

 

Post Author: admin